Gruby Blog

online

Posted by admin on Sierpień - 17 - 2020 | Możliwość komentowania Ozonowanie wody przemysłowej została wyłączona

Ozonowanie wody przemysłowej

Woda mineralna, którą pijemy powinna nam dostarczyć cennych czynników kalorycznych takich jak wapń, magnez oraz potas. Statystyki wykazują, że kobiety pijące dużo wody mineralnej nie mają kłopotu z utrzymaniem dobrych proporcji tych pierwiastków w ciele. Polacy piją coraz to więcej wody. W minionych latach na jedną osobę przypadło 15 litrów. W roku 2010 było to już 50. Aktualnie dystrybucja wody butelkowanej wzrosła o 20%. Mimo to dane te nie dorównują innym mieszkańcom Europy. Stereotypowy Francuz pije na rok 120 litrów, Czech 70 a Włoch aż 160 litrów. Pomimo rozległego zainteresowaniu wodą, pospolity klient nie ma obszernej wiedzy na jej temat, w następstwie tego przetestuj woda ozonowana. Nie zna jej składu, a wymienić potrafi zaledwie trzy marki. Pomimo, że woda mineralna jest o wiele zdrowsza, sięgamy po źródlaną, bo kojarzy się nam z czystością i naturą. Magazyny promujące zdrowe odżywianie okazjonalnie zaznaczają różnicę pomiędzy typami wody. W efekcie kontrahent nieświadomie pijąc zanadto obszerne ilości wody ma okazję pozbawić swój organizm ludzki cennych składników mineralnych, niezbędnych do harmonijnego rozwoju.

Comments are closed.